У Генпрокуратурі розповіли, коли розподілять гроші Лазаренка

Читать на русском
Україна і США зацікавлені в якнайшвидшому завершенні суду над українським екс-прем'єром Павлом Лазаренком.

Україна і США зацікавлені в якнайшвидшому завершенні суду над українським екс-прем'єром Павлом Лазаренком.

Про це заявив заступник генпрокурора України Євген Єнін, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УП.

За його словами, на сьогоднішній день в Україну повернуто $ 15 млн Лазаренка за рішенням швейцарського суду.

«На рахунках в 5 різних країнах - Швейцарія, Гернсі, Ліхтенштейн, Антигуа, Литва - також заарештовано близько $ 200 млн - як в рамках кримінального провадження, яке здійснюється в Україні, так і в рамках цивільного процесу, пов'язаного з кримінальним, на території США», - зазначив Енин.

За його словами, для якнайшвидшого завершення процесу група американських слідчих і прокурорів вже неодноразово перебувала в Україні, а українська сторона забезпечувала проведення допиту свідків, включаючи колишніх прем'єр-міністрів і членів уряду.

«Українська сторона за запитами американських партнерів надавала значну кількість матеріалів з розслідуваного в Україні кримінального провадження, які підтверджують саме корупційний характер засобів, отриманих Лазаренко і його спільниками», - зазначив заступник генпрокурора.

На сьогодні судовий процес у США триває вже понад 8 років.

«І ми сподіваємося, що він вже входить в свою фінальну стадію. Після того, як в США процес завершиться, - сподіваємося на позитивне для нас рішення - початок переговорів про розподіл конфіскованих активів», - зазначив Єнін.

Лазаренко і вічність: хроніки справи колишнього прем'єраУ липні Україна справить ювілей – 20 років з моменту звільнення колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка «за станом здоров'я» і початку нескінченної історії спроб залучити його до відповідальності і повернути вкрадені гроші: «Слово і Діло» вирішило нагадати, як розвивалася «справа Лазаренка».

Він додав, що кілька місяців тому американські партнери поінформували українську прокуратуру про вручення Лазаренку оновленої підозри, яка охоплює окремі аспекти як щодо організації вбивства народного депутата Євгена Щербаня, так і низки корупційних злочинів.

Як відомо, в литовському банку знайшли 30 мільйонів доларів Лазаренка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: