У ГПУ сподіваються, що суд над Лазаренком завершиться вже цього року

Читать на русском
ГПУ очікує завершення в США судового процесу над колишнім прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком до кінця 2017 року.

ГПУ очікує завершення в США судового процесу над колишнім прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком до кінця 2017 року.

Про це сказав заступник генпрокурора України Євген Єнін в ефірі «5 каналу» в четвер увечері, пише «Слово і Діло».

«До кінця цього року ми очікуємо рішення американського суду у справі Лазаренка, після цього ми очікуємо переговорний процес з американцями з приводу повернення (коштів)», - зазначив Єнін.

Зокрема, за його словами, після завершення суду вкрадені кошти можна буде повернути в країну протягом періоду від 6 місяців до року.

У США екс-прем'єр України Лазаренко звинувачувався у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 рр. У серпні 2006 року він був засуджений каліфорнійським судом до 9 років в'язниці за відмивання грошей та інші злочини.

1 листопада 2012 року Лазаренко, який провів в ув'язненні понад 10 років за фінансові махінації, вийшов з американської в'язниці Terminal Island на свободу.

Гонтарева заперечує причетність до виведення грошей оточення ЯнуковичаГолова Національного банку України Валерія Гонтарева спростовує чутки про свою причетність до операцій із виведення коштів колишньої влади.

У Генпрокуратурі України заявляли, що варто Лазаренку повернутися в Україну, як він буде арештований. Адвокати екс-прем'єра уточнюють, що в Україні слідчі інкримінують йому близько 50 кримінальних епізодів: хабар, привласнення коштів і зловживання становищем.

Нагадаємо, в Генпрократурі розповіли, скільки хочуть повернути з вкрадених Лазаренком коштів.

Також відомо про заморожені 66,7 млн ​​дол. Павла Лазаренка на рахунках банку острівної країни Антигуа і Барбуда.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: