Петренко розповів, скільки людей отримали вироки за корупційні злочини

Читать на русском
У 2017 році за корупційні злочини в Україні до в’язниць потрапили 800 осіб. Загалом було оголошено  близько 1700 вироків.

Українські суди оголосили близько 1700 вироків за корупційні злочини в 2017 році.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко в Twitter.

«Із цих 1700 вироків 800 осіб уже сидять у в’язницях. І це чіткий результат», – пише Петренко.

У звіті міжнародної антикорупційної організації Transparency International за 2017 рік Україна посідає 130-134-те місце разом із Гамбією, Іраном, М’янмою та Сьєрра-Леоне. Держава набрала 30 балів зі 100, що на один пункт більше порівняно з попереднім роком.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко підписав зміни до закону про судоустрій і статус суддів у зв'язку з ухваленням закону України про Вищий антикорупційний суд.

Нагадаємо, міністр юстиції Павло Петренко є лідером із виконання обіцянок в уряді. «Слово і Діло» поспілкувалося з міністром про блокчейн-реєстри, онлайн-сервіси та інші обіцянки.

Чи пам'ятаєте Ви, в яких злочинах підозрювали українських політиків? «Слово і Діло» пропонує непростий тест – згадати не лише фігурантів резонансних справ, а й суть звинувачень, які висували або хотіли висунути українським політикам, нардепам, міністрам, топ-чиновникам і суддям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: