Порошенко підписав закон, важливий для запуску Антикорупційного суду

Читать на русском
Президент Петро Порошенко підписав зміни до закону про судоустрій і статус суддів у зв'язку з ухваленням закону України про Вищий антикорупційний суд.

Сьогодні, 2 серпня, президент Петро Порошенко підписав зміни до закону «Про судоустрій і статус суддів».

Як пише «Слово і Діло», про це голова держави написав у Facebook.

«Щойно підписав закон України «Про внесення змін до закону України «Про судоустрій і статус суддів» у зв'язку з ухваленням закону України «Про Вищий антикорупційний суд», – сказав Порошенко.

Він також звернувся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів із проханням якомога швидше провести конкурс, а до Міністерства закордонних справ – у максимально короткі терміни звернутися з проханням до наших міжнародних партнерів про делегування представників до Громадської ради міжнародних експертів.

«Також звертаюся до всіх гідних юристів, беріть участь у конкурсі. Від вашої принципової позиції залежатиме швидкість та ефективність боротьби з корупцією в Україні», – підсумував Петро Порошенко.   Нагадаємо, спікер Верховної ради України Андрій Парубій 18 липня підписав зміни в закон «Про судоустрій і статус суддів».

26 червня президент Петро Порошенко підписав закон про створення Вищого антикорупційного суду.

21 червня Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому закон «Про створення Вищого антикорупційного суду».

20 червня комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя рекомендував ухвалити за основу та в цілому законопроект про створення Вищого антикорупційного суду.

18 червня Вища рада правосуддя (ВСП) на засіданні одноголосно підтримала президентський проект закону «Про створення Вищого антикорупційного суду».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: