З'ясувалися подробиці нових санкцій США проти Росії

Читать на русском
Проект запропонували сенатори Ліндсі Грем, Боб Менендес, Корі Гарднер, Бен Кардін, Джон Маккейн і Джин Шахін.

На сайті Конгресу США оприлюднили текст законопроекту про посилення санкцій проти Росії, внесений на початку місяця групою сенаторів.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Черговий раунд санкцій США проти РФ. Чи вплине це на Путіна?Сенатори США готують новий пакет санкцій проти РФ і пропонують визнати Росію країною-спонсором тероризму. Які обмеження найболючіші та чи змінять вони щось, міркували експерти.

Законопроект S.3336, який називається «Про посилення НАТО, боротьбу з міжнародною кіберзлочинністю й накладення додаткових санкцій на Російську Федерацію», пропонує запровадження санкції проти російських держбанків і нових випусків держборгу РФ.

Проект запропонували сенатори Ліндсі Грем, Боб Менендес, Корі Гарднер, Бен Кардін, Джон Маккейн і Джин Шахін.

У документі пропонується запровадити нові обмеження на фінансовий сектор РФ. Зокрема, резидентам США буде заборонено брати участь в операціях із новим держборгом РФ, випущеним через 180 днів після набуття чинності законом. Заборона буде поширюватися на всі державні облігації, а також на похідні фінансові інструменти з терміном обігу більш ніж 14 днів.

Крім того, сенатори пропонують запровадити заборону на операції та заморозити власність у США «одного або декількох фінансових інститутів». У списку таких інститутів перераховані ВЕБ, Ощадбанк, ВТБ, Газпромбанк, Россельхозбанк і Промсвязьбанк, а також Банк Москви, який був приєднаний до ВТБ.

Російські держбанки перебувають під секторальними санкціями з 2014 року, але вони забороняють лише залучення нового боргового та акціонерного фінансування в США. Нові пропозиції сенаторів фактично можуть означати неможливість для перерахованих банків стандартних доларових розрахунків через коррахунки в банках США.

Також передбачається внесення поправки, яка передбачає посилення контролю за структурою власності в разі придбання нерухомості в США. Американські страховики, які займаються титульним страхуванням, мають передавати інформацію про бенефіціарів компаній, які купують дорогу житлову нерухомість у країні.

Як стало відомо раніше, НБУ оцінив вплив антиросійських санкцій на економіку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: