Росія відреагувала на нові санкції США

Читать на русском
Російські дипломати заявили, що Москва незмінно виступає за відкрите й транспарентне розслідування злочину в Солсбері та покарання винних.

Посольство Росії в США назвало драконівськими санкції, які напередодні анонсував Держдепартамент у зв'язку з отруєнням в британському Солсбері на початку березня.

Як передає «Слово і Діло», про це йдеться в заяві посольства, оприлюдненій на сайті відомства.

Трамп отримає право запроваджувати санкції за втручання у вибори СШАБілий дім готує документ, який надасть президенту США Дональда Трампа право запроваджувати санкції проти іноземних громадян, викритих у втручанні в американські вибори.

«Санкційна машина США набирає обертів. Хоч якихось фактів чи доказів, як уже повелося, не прозвучало. Водночас було заявлено, що США мають у своєму розпорядженні достатній обсяг даних, що дозволяють зробити висновок про провину Росії», – повідомляє посольство.

Також російські дипломати заявили, що Москва незмінно виступає за відкрите й транспарентне розслідування злочину в Солсбері та покарання винних.

Нагадаємо, Держдепартамент США напередодні анонсував запровадження нових санкцій проти Росії в зв'язку з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері на початку березня. Ці санкції набудуть чинності 22 серпня.

Повідомляється, що, серед іншого, запроваджується заборона на експорт до РФ товарів, що використовуються у сфері національної безпеки. Йдеться про електронні пристрої, які застосовуються в авіації.

Також повідомлялося, що США можуть знизити рівень дипломатичних відносин із Росією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: