Росія готує відповідь на нові санкції США

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що не приймають мову ультиматумів, і звинуватили США в лицемірстві.

Росія займеться розробкою заходів у відповідь на нові санкції США.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу в Москві в четвер, 9 серпня, заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє РІА Новости.

Черговий раунд санкцій США проти РФ. Чи вплине це на Путіна?Сенатори США готують новий пакет санкцій проти РФ і пропонують визнати Росію країною-спонсором тероризму. Які обмеження найболючіші та чи змінять вони щось, міркували експерти.

«Російська сторона неодноразово попереджала, що розмова з позиції сили, мовою ультиматумів не потрібна і безперспективна. Російська сторона займеться опрацюванням заходів у відповідь на черговий недружній крок Вашингтона. На цьому тлі просто химерно виглядає підтвердження американської адміністрації про готовність, тим не менше, продовжувати зусилля щодо поліпшення відносин з Росією. Таке, знаєте, неприкрите лицемірство», - заявила Захарова.

Відповідаючи на звинувачення на адресу РФ у причетності до інциденту в Солсбері, Захарова нагадала, що Росія повністю ліквідувала свої запаси хімічної зброї, на відміну від США.

«На цьому тлі ці звинувачення безпідставні і виглядають просто цинічно», - сказала вона.

Нагадаємо, 8 серпня Держдепартамент США прийняв рішення про введення нових санкцій проти Росії через справу Скрипаля з 22 серпня. Санкції стосуються заборони на експорт до РФ товарів, які можуть бути пов'язані з національною безпекою. Зокрема, йдеться про електронні пристрої та їх компоненти, в тому числі й ті, що використовуються в авіаційній галузі.

Дипломати посольства Росії в США назвали нові санкції «драконівськими».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: