США заявили про бажання «поліпшити поведінку» Росії за допомогою санкцій

Читать на русском
США хотіли б поліпшити відносини з Росією, за допомогою санкцій вони розраховують поліпшити поведінку Москви.

США хотіли б поліпшити відносини з Росією, за допомогою санкцій вони розраховують «поліпшити поведінку» Москви.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила 9 серпня представник Держдепартаменту Хізер Науерт.

Черговий раунд санкцій США проти РФ. Чи вплине це на Путіна?Сенатори США готують новий пакет санкцій проти РФ і пропонують визнати Росію країною-спонсором тероризму. Які обмеження найболючіші та чи змінять вони щось, міркували експерти.

«Президент (США Дональд Трамп) і держсекретар (Майк) Помпео говорили про те, що ми б хотіли бути в найкращих стосунках з російським урядом. У нас є багато питань, які викликають взаємну стурбованість. Це (Росія - ред.) велика країна, і ми теж. Санкції це той шлях, яким ми намагаємося спонукати уряд до кращої поведінки», цитує Науерт ТАСС.

Напередодні Держдеп оголосив про запровадження нових санкцій проти Росії через приписувану Москві причетність до отруєння британського агента і екс-співробітника Головного розвідувального управління (ГРУ) Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері.

Перший пакет обмежень повинен набрати чинності 22 серпня. Він стосується поставок в Росію продукції подвійного призначення.

Другий пакет включає в себе зниження рівня дипвідносин, заборону на польоти в США авіакомпанії «Аерофлот» і суттєве обмеження експорту. Його можуть ухвалити через три місяці.

При цьому Вашингтон висунув Росії низку умов, у разі виконання яких другий пакет запроваджений не буде.

МЗС назвав нові санкції «змовою США і Великобританії», так як доказів причетності Москви до «справи Скрипаліа» немає, і пообіцяв адекватну відповідь Росії на обмеження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: