Скільки члени Кабміну заробили в червні

Читать на русском

Як ми писали раніше, в червні Кабінет міністрів України виконав удвічі менше обіцянок, ніж у травні. І нових запевнень також дав менше. Однак на рівні зарплат членів уряду та їхніх заступників це не позначилося. Розбираємося, скільки за червень заробили міністри.

Звання найбільш високооплачуваного міністра котрий місяць поспіль зберігає Арсен Аваков. За червень голова Міністерства внутрішніх справ заробив майже 74 тисячі гривень. На другому місці опинився міністр оборони Степан Полторак – трохи більш ніж 68 тисяч гривень, на третьому – міністр інфраструктури Володимир Омелян, у якого 63,6 тисячі гривень.

«Дорогі» міністри. Як відрізняються зарплати членів Кабміну та чому?Міністр інфраструктури вийшов у лідери за сумою отриманої зарплати за лютий і заробив 83 тисячі 881 гривню. При цьому глава Кабміну отримав набагато менше. У нерівності зарплат українських міністрів розбирались експерти.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман традиційно отримав близько 37 тисяч гривень, його зарплата практично не змінюється. Менше за главу уряду заробили лише Олександр Данилюк, який у середині червня був звільнений із посади міністра фінансів (30,8 тисячі гривень), в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун (29,2 тисячі гривень), міністр інформаційної політики Юрій Стець (16,2 тисячі гривень), а також Тарас Кутовий, який ще минулого року написав заяву про відставку з посади міністра аграрної промисловості й відтоді зарплату не отримує взагалі.

Хоча Аваков є найбільш високооплачуваним міністром за підсумками червня, але найбільш високооплачуваним чиновників став заступник голови Мінфіну Юрій Буца – 139,4 тисячі гривень. Основну частину його зарплати склали відпускні та матеріальна допомога на оздоровлення. Майже 106 тисяч гривень минулого місяця заробив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар.

Загалом, у дев'яти міністерствах заступники заробили більше за міністрів.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» підрахувало, скільки землі було в міністрів і їхнх сімей у 2017 році.

Хочете обговорити цей матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: