У Порошенка розповіли подробиці зустрічі з Манафортом

Читать на русском
Політтехнолог Петра Порошенка Ігор Гринів підтвердив, що він зустрічався з Полом Манафортом з приводу передвиборчої стратегії Порошенка на виборах президента України в 2014 році.

Стратег президента Петра Порошенка, народний депутат Ігор Гринів розповів подробиці зустрічі з американським політтехнологом Полом Манафортом та його пропозиції для передвиборчої кампанії Порошенка.

Як пише «Слово і Діло», в інтерв’ю «Голосу Америки» Гринів розповів, що Манафорт запропонував свої послуги Порошенку в березні 2014 року.

Чи матиме справа Манафорта наслідки для українських чиновниківМанафорт пропонував Януковичу розвивати концепцію антисемітизму як частини поглядів української опозиції. Про вплив справи Манафорта на Україну говорили з експертами.

«Він, як виявилося, провів достатньо велике соціологічне дослідження через якусь українську компанію – зараз уже не пам’ятаю, яку саме. Показав мені ці результати й запропонував стратегію, що з цих результатів випливає», – зазначив нардеп.

За його словами, стратегія Манафорта «повністю суперечила тій, яка на той час була затверджена й за якою ми рухалися».

Гринів сказав, що американський політтехнолог пропонував стратегію поділу України на захід і схід.

«Стратегія Манафорта, якщо коротко, зводилася до старої парадигми. Тобто потрібно стати кандидатом, наприклад, Західної України, відтісняти свого конкурента на Східну Україну й, користуючись підтримкою Західної України, перемогти. А наша стратегія, яку ми на той час уже обрали, полягала в протилежному. Ми вважали, що президент, особливо в постмайданних умовах, має об’єднувати, «зшивати» Україну, й потрібно, щоб його підтримувала вся Україна», – зауважив він.

Гринів розповів, що спостерігав за тим, як Манафорт вів кампанію Віктора Януковича.

На його думку, Манафорт запропонував свої послуги Порошенку, тому що хотів залишатися в Україні й працювати тут.

«Він бачив, що Порошенко виграє, а на той час це вже було майже зрозуміло, і з його боку це була ставка на фаворита. Тобто дуже легко допомагати, коли рейтинг не 4%, а 55%», – сказав Гринів.

7 серпня на засіданні суду колишній діловий партнер Манафорта Рік Гейтс заявив, що американський політтехнолог працював на Порошенка під час президентської кампанії 2014 року. В Адміністрації президента спростували слова Гейтса.

31 липня федеральний суд міста Олександрія, штат Вірджинія, почав розглядати справу Пола Манафорта. Це перший судовий процес у межах розслідування спеціального прокурора США Роберта Мюллера про можливу змову між штабом Дональда Трампа й Росією.

І хоча прокурори не інкримінують Манафорту зв'язки з Москвою, цей суд розглядається як випробування законності розслідування Мюллера, що Трамп назвав полюванням на відьом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: