Партнер Манафорта розповів, як вдалося вивести «українські гроші» на Кіпр

Читать на русском
Колишній діловий партнер американського лобіста Пола Манафорта Рік Гейтс зізнався в скоєнні низки злочинів спільно з ним і за його вказівкою.

Помічник колишнього голови передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта Рік Гейтс підтвердив в суді, що під час роботи з Манафортом в Україні вони займалися протиправною діяльністю у фінансовій сфері.

Як пише «Слово і Діло», Гейтс є одним з головних свідків звинувачення Манафорта у фінансових махінаціях і приховуванні від сплати податків, зазначає «Інтерфакс».

Чи матиме справа Манафорта наслідки для українських чиновниківМанафорт пропонував Януковичу розвивати концепцію антисемітизму як частини поглядів української опозиції. Про вплив справи Манафорта на Україну говорили з експертами.

Так, він ствердно відповів на питання прокурора про те, чи був він разом з Полом Манафортом залучений в злочинну діяльність, коли той обіймав посаду політичного радника екс-президента України Віктора Януковича.   Свідок визнав, що допомагав Манафорту в складанні фіктивних податкових декларацій та приховуванні грошових переказів на 15 банківських рахунках.

«За пропозицією Манафорта ми не повідомляли про банківські рахунки», - сказав він в суді, зазначивши, що на них були перераховані «кілька мільйонів доларів».   Гейтс зізнався також в тому, що вкрав у Манафорта «кілька сотень тисяч доларів», підробляючи фінансові звіти.   Справа проти Манафорта потрапила до суду завдяки розслідуванню спецпрокурора Роберта Мюллера, пов'язаного з «російським втручанням» у американські вибори.

Прокурор виявив фінансові порушення Манафорта, коли вивчав можливі контакти передвиборного штабу Дональда Трампа з російськими представниками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: