Стало відомо про таємні рахунки Манафорта для доходів з України

Читать на русском
Політтехнолог Пол Манафорт відкрив понад 30 банківських рахунків в трьох іноземних валютах, щоб отримувати та приховувати свої доходи з України.

Колишній політтехнолог екс-президента Віктора Януковича Пол Манафорт мав більш ніж три десятки рахунків, на яких зберігав отримані в Україні гроші.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив держпрокурор США Юзо Асоніе, пише Reuters.

Чи матиме справа Манафорта наслідки для українських чиновниківМанафорт пропонував Януковичу розвивати концепцію антисемітизму як частини поглядів української опозиції. Про вплив справи Манафорта на Україну говорили з експертами.

«Пол Манафорт, колишній керівник президентської кампанії Дональда Трампа, відкрив понад 30 банківських рахунків у трьох іноземних валютах, щоб отримувати й приховувати свої доходи з України», – йдеться в статті.

Інформацію про рахунки Манафорта прокурор розкрив під час свого вступного слова.

Як відомо, напередодні в США почався суд над Манафортом. Його, зокрема, звинувачують у відмиванні грошей, отриманих від колишньої української влади.

Під час першого засідання адвокат Манафорта Томан Зенле заявив, що українські бізнес-партнери підсудного вимагали, щоб він не реєстрував свої доходи.

Слідство вважає, що за час роботи в Україні Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів.

Очікується, що перший етап слухання триватиме три тижні. У вересні під час слухань в іншій справі Манафорт постане перед окружним судом округу Колумбія.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: