Справа Манафорта: відомі деталі співпраці з Януковичем і Партією регіонів

Читать на русском
В електронному листуванні Манафорта активно обговорюється політична кампанія Віктора Януковича і Партії регіонів.

Слідчі команди спецпрокурора Роберта Мюллера надали близько 300 документів, в яких вказані деталі співпраці колишнього глави передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта з Віктором Януковичем і Партією регіонів.

Про це повідомляє видання Голос Америки, передає Слово і Діло

Як повідомляє видання, в судових документах виявлено лист Манафорта Януковичу, в якому він говорить про те, що «вони активно розвивали концепцію антисемітизму, як частину поглядів української опозиції, що було головною частиною нашої вашингтонської стратегії»

Також журналісти повідомляють про лист Манафорта його партнеру Тедові Дівайну з докладним описом виступу Миколи Азарова на з'їзді Партії регіонів 9 вересня 2010 року.

«Азаров виступатиме 10-12 хвилин російською мовою. Він повинен розкритикувати Тимошенко за безлад, який вона залишила після себе і представити виборчу платформу. Віктор Федорович Янукович виступить з 5-7 хвилинною промовою українською мовою, де повинен представити свою програму Україна для людей», - йдеться в листі.

Мюллер оприлюднив звіт про лобіювання Манафортом інтересів ЯнуковичаАмериканські прокурори опублікували кілька записки, в яких підтверджується лобіювання Манафортом інтересів Януковича.

Також в документах фігурує вартість проведення з'їзду Партії регіонів - 565 тисяч доларів.

Крім того, в документах можна побачити проект договору про надання консультаційних послуг уряду Януковича від імені фірми Devine Mulvey Longabaugh. За квітень і травень 2014 року фірма мала отримати 200 тисяч доларів.

Також, в матеріалах справи містяться питання, які були задані на прес-конференції Віктора Януковича, присвячені ста дням його перебування на посаді президента України, і відповіді, які були дані.

Напередодні, Мюллер поширив список з 35 свідків у справі Манафорта, в який потрапив консультант, який працював з Полом Манафортом в Україні, Тед Дівайн.

Раніше повідомлялося, що судове засідання у справі Манафорта розпочнеться 31 липня у Віргінії.

Нагадаємо, Мюллер опублікував звіт про лобіювання Манафортом інтересів Януковича.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтесь до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: