ЗМІ дізналися про зв'язки Манафорта та Кличка

Читать на русском
Політтехнолог і колишній голова передвиборного штабу Дональда Трампа Пол Манафорт у 2014 році співпрацював із мером Києва Віталієм Кличком.

Політтехнолог і колишній голова передвиборного штабу Дональда Трампа Пол Манафорт у 2014 році співпрацював із мером Києва Віталієм Кличком.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ВВС Україна, посилаючись на документи доказової бази проти Манафорта, яку зібрав офіс американського спецпрокурора Роберта Мюллера.

Віталій КличкоМіський голова Києва

Згідно з документами, через три місяці після розстрілів на Майдані Незалежності в 2014 році Пол Манафорт надіслав своєму помічнику Костянтину Килимнику велику презентацію та план реструктуризації Київської міської державної адміністрації. Вона призначалася для мера з ініціалами V.K. Місцеві київські вибори відбулися 25 травня 2014 року, їх виграв Віталій Кличко. Тобто, як випливає із документів, Манафорт міг консультувати Віталія Кличка і під час його передвиборчої кампанії, і вже на посаді мера.

Згідно з планом Манафорта, у Київській адміністрації мали працювати дві команди – політтехнолога та самого мера.

Перша фаза спільної роботи мала тривати з 20 до 24 травня. 24 травня політтехнолог надіслав електронного листа з презентацією та планами на перші сто днів. Першими кроками мера мали бути: робота з пресою, створення медіабази, встановлення відносин із власниками ключових ЗМІ, які доноситимуть тези мера V.K. Також у планах – підготовка меседжів та виступів мера, створення для нього «військової кімнати», кампанія в соцмережах, блогінг та інше.

Друга фаза плану охоплювала період із 26 травня до 21 червня. Вона включала прес-конференції, дзвінки європейським лідерам та графік подій, роботу із соцмережами.

Манафорт також пропонував меру Києва такі ініціативи:

  • 100% повернення податку на дохід, сплачений у Києві, до міського бюджету;

  • посилення штрафів за порушення правил паркування;

  • підпорядкування голів райадміністрацій столиці меру;

  • проведення аудиту комунальних підприємств;

  • звільнення та ремонт будівлі мерії;

  • перенести міськради до одного з офісних центрів або розмістити її в одній із райадміністрацій.

Також політтехнолог пропонував чітко розділити повноваження між департаментами боротьби з корупцією, зменшити бюрократичні процедури, об'єднати посади мера та керівника КМДА й зменшити кількість заступників.

Мюллер оприлюднив звіт про лобіювання Манафортом інтересів ЯнуковичаАмериканські прокурори опублікували кілька записки, в яких підтверджується лобіювання Манафортом інтересів Януковича.

Сам Віталій Кличко заявив, що політтехнолог дійсно пропонував свої послуги, однак співпраця так і не відбулася.

«Оскільки прізвище Манафорта було відоме в цій сфері, розмови з ними велися. Вони тоді підготували деякі презентаційні, тестові речі», – сказав мер Києва.

За його словами, в цих пропозиціях були загальні моменти, «нічого такого архінового, чого ми не знали».

У червні суд узяв під варту колишнього очільника передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта.

Полу Манафорту висунули обвинувачення у відмиванні грошей, які він отримав працюючи на Партію регіонів в Україні. Його також обвинувачують у тому, що він не зареєструвався як іноземний агент, хоча займався лобіюванням інтересів у США прокремлівського уряду України часів колишнього президента Віктора Януковича. Пізніше йому також висунули обвинувачення у втручанні в справи свідків.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: