НАБУ зацікавилося роботою Манафорта в Україні

Читать на русском
У Бюро аналізують нову інформацію про співпрацю американського політтехнолога з українськими політиками.

НАБУ перевіряє інформацію про нібито участь американського політтехнолога Пола Манафорта у виборчій кампанії кандидата в президенти України Петра Порошенка в 2014 році.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу в п'ятницю, 10 серпня, повідомив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Стало відомо про таємні рахунки Манафорта для доходів з УкраїниПоліттехнолог Пол Манафорт відкрив понад 30 банківських рахунків в трьох іноземних валютах, щоб отримувати та приховувати свої доходи з України.

Він нагадав, що коли з'явилися матеріали так званої «комірної книги» Партії регіонів, там фігурувало прізвище Манафорта, про що НАБУ повідомило свого часу.

«Наслідком цього для мене особисто сталі два позови про визнання моїх дій незаконними та кримінальна справа про втручання у вибори президента США, хоча пріоритетом тоді для нас були чинні чиновники, підслідні Антикорупційному бюро», – зазначив він.

При цьому Ситник додав, що позови ще не розглянуті, а щодо руху справи про його втручання у вибори йому нічого не відомо.

За словами директора НАБУ, дії Манафорта формально непідслідні Бюро, але «та інформація, яка зараз оприлюднена, не була раніше відома». «Це свіжа інформація, тому ми її аналізуємо... за наявності підстав будемо вживати дії», – запевнив він.

Ситник нагадав, що розслідуванням справи «комірної книги» займається Генеральна прокуратура.

Раніше соратник політтехнолога Річард Гейтс заявив, що Манафорт працював із Порошенком під час президентської кампанії 2014 року, але послуги не були оплачені в повному обсязі. В АП заявили, що пропозиції про співпрацю надходили, але не розглядалися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: