ГПУ почала розслідування щодо судді, який закрив справу Кернеса

Читать на русском

Генеральна прокуратура почала розслідування щодо судді Київського районного суду Полтави Андрія Антонова, який закрив справу мера Харкова Геннадія Кернеса.

Генеральна прокуратура почала розслідування щодо судді Київського районного суду Полтави Андрія Антонова, який закрив справу мера Харкова Геннадія Кернеса.

Суд закрив справу Кернеса. Про що це свідчить та які прогалини має законодавство?Київський районний суд Полтави закрив справу щодо міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Суддя, в порушення всіх законодавчих норм виніс рішення про закриття справи Кернеса - буде відповідати за завідомо неправосудне рішення. І дембельський акорд не допоможе. Справа Кернеса безсумнівно повинно бути повернута на розгляд для прийняття об'єктивного вирок», - написав він.

Згідно із рапортом прокурора відділу звинувачень у Верховному Суді ГПУ, в діях судді Антонова бачать порушення ч.2 ст. 375 Кримінального кодексу України (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови).

Нагадаємо, 10 серпня Київський районний суд Полтави ухвалив закрити кримінальну справу проти міського голови Харкова Геннадія Кернеса, а також його охоронців Віталія Блинников і Євгена Сміцького. У ГПУ пізніше заявили про намір оскаржити сьогоднішнє рішення суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: