Школи Харкова з нового навчального року візьмуть під охорону – Кернес

Читать на русском
Усі школи Харкова з 1 вересня будуть взяті під охорону за рахунок міського бюджету. Також планується встановлення відеоспостереження.

Усі школи Харкова з 1 вересня будуть взяті під охорону за рахунок міського бюджету.

Про це повідомив мер міста Геннадій Кернес у Facebook, пише «Слово і Діло».

Масові отруєння школярів: як захистити дітей та що робити із системою безпеки?21 травня в Миколаєві в школі розпилили невідому речовину, в результаті чого були евакуйовані близько 400 учнів. Сьогодні, 22 травня, в школі Харкова розпилили перцевий спрей. Про ситуацію та систему безпеки шкіл міркували експерти.

«У зв'язку з розпиленням газу в школі №3 маю сказати наступне: з 1 вересня цього року всі школи міста будуть взяті під охорону за рахунок бюджету Харкова. Абсолютно всі», - написав Кернес.

За його словами, в Харкові також починається реалізація проекту «Безпечна школа», в рамках якої планується встановлення відеоспостереження в освітніх установах.

«До початку нового навчального року планується встановити камери в найбільших школах, в тому числі, і в тій, в якій сталася НП. До кінця 2018 року більше ста шкіл будуть обладнані системами відеоспостереження», - підкреслив мер Харкова.

«Ці рішення ухвалені ще в грудні 2017 року, коли депутати міськради голосували за бюджет нинішнього року», - додав він.

22 травня у харківській школі № 3 розпилили невідому речовину. Частину дітей госпіталізували, інших евакуювали з навчального закладу. В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що з 37 дітей, які відчули недугу в харківській школі №3, 33 – в легкому стані, 3 – в стані середньої тяжкості і 1 – у тяжкому стані.

Пізніше у харківській ОДА заявили, що усіх учнів, які постраждали в результаті розпилювання невідомого газу, виписали з лікарні.

Міністр освіти та науки Лілія Гриневич повідомила, що газ із балончика розпилив один з учнів, щоб зірвати уроки. Поліція відкрила провадження за ч. 1 ст. 296 КК (хуліганство).

Це вже не перший випадок отруєння дітей в школах. Слідом за НП в Черкасах та Новомосковську, де масово стало зле дітям, аналогічні випадки сталися в Нікополі та Кривому Розі.

В середині травня в селі під Мар'їнкою евакуювали школу через розпилення сльозогінного газу. А 21 травня в Миколаєві в школі розпилили невідому речовину, в результаті чого були евакуйовані близько 400 учнів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: