Справа Кернеса: до суду доправлять 15 свідків

Читать на русском
Київський районний суд Полтави на черговому засіданні в понеділок у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців виніс ухвалу про приведення свідків.

Київський районний суд Полтави на черговому засіданні в справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Бліннікова та Євгена Сміцького виніс ухвалу про приведення свідків.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

На благо Харкова: як виконує обіцянки мер Геннадій КернесЯк міський голова Харкова Геннадій Кернес виконує свої обіцянки – в матеріалі Слова і Діла.

«Сьогодні прокуратура не забезпечила явку жодного з іще не допитаних свідків звинувачення. Їх 15 осіб. Тому суд виніс ухвалу про приведення цих свідків», – сказав адвокат Кернеса Олександр Гунченко.

Наступне засідання у справі призначене на 23 квітня.

Як повідомлялося, 25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. Того ж дня депутат Харківської облради від ВО «Батьківщина» Іван Варченко заявив про викрадення двох активістів Євромайдану – Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова «після того, як вони знімали номери автомобілів «друзів Кернеса» біля готелю «Національ».

Пізніше відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

Справа Кернеса: в Харківській міськраді проводять обшукиУ департаменті в справах інформації та зв'язків із громадськістю Харківської міськради повідомили про обшук у департаменті земельних відносин.

2 березня 2015 року Кернесу повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч. ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу та про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса та двох його охоронців.

2 квітня 2015 року ВССУ оголосив резолютивну частину ухвали про перенесення розгляду справи Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: