Суд закрив справу проти Кернеса: реакція соцмереж

Читать на русском

Справу мера Харкова Геннадія Кернеса закрили через те, що сторона обвинувачення не брала участь у судових засіданнях.
Слово і Діло

Суд закрив кримінальну справу проти мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців. Нагадаємо, що їх підозрювали у викраденні та погрози вбивством прихильникам Євромайдану взимку 2014 року.

Суддя пояснив, що справа закрита через відмову прокурорів від підтримки обвинувачення в справі та участі в судових дебатах, що розцінюється як відмова від обвинувачення. Сам Кернес заявив, що очікував виправдального вироку.

«Слово і Діло» розбиралось, як на рішення суду відреагували в соціальних мережах.

«Звичайний договірняк між Кернесом і владою. Кернес не підтримав харківських сепаратистів у 2014 році, а влада гарантувала йому пробачити дрібні грішки. Що ми зараз і побачили, коли циркова епопея під назвою «Суд над Геннадієм Кернесом» тривалістю в три роки завершилася. Потрібно визнати, мер Харкова вміє вчасно перефарбуватися в політичному спектрі», – вважає журналіст Юрій Лукшиц.

«Хто наступний на виправдальний вирок? Бочковський уже поновлюється на посаді, тепер чекаємо щодо Насірова, Єфремова? Що скаже генпрокурор? Чи покаже нам чергові картинки із затримання хабарників із числа держслужбовців, розслідування щодо яких навряд чи доведе когось до в'язниці?», – написав Сергій Цигипа.

«Мафіозі, який купує політичний вплив у керівництві держави та в найвпливовіших ЗМІ, купив собі імунітет від правосуддя. Чиста корупція, демонстративна й відверта», – написав журналіст Юрій Бутусов.

«Найсмішніше, що суддя звертався до Луценка з проханням втрутитися й надати прокурорів, які б ходили на засідання й підтримували державне обвинувачення проти Кернеса, а наш доблесний Юрій Віталійович не зволив навіть відповісти. Саме так виглядає договірняк», – зазначив Дмитро Дробот.

«Припиніть говорити, що велика риба тікає!», – заявив генпрокурор Юрій Луценко рік тому у Верховній Раді. А сьогодні суд закрив справу проти мера Кернеса за систематичну неявку прокурорів. Напевно, Кернес, не така вже й велика риба для генпрокурора», – написав журналіст Дмитро Гнап.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України оскаржить рішення суду щодо Геннадія Кернеса.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: