Як мери піклуються про медичні заклади

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як мери обласних міст виконують свої обіцянки. Сьогодні ми вирішили подивитися, що роблять міські голови для лікарень, поліклінік та інших медичних установ.

Обіцянки, що стосуються медустанов, давали 9 мерів, і поки що жодної проваленої серед них немає. По чотири зобов'язання на рахунку мерів Вінниці Сергія Моргунова та Кропивницького Андрія Райковіча.

На початку року Моргунов пообіцяв завершити будівництво нової будівлі для відділень лікарні №1 у Вінниці. Згідно з проектом, на першому поверсі прибудови буде розташоване сучасне відділення екстреної медичної допомоги, на другому – дві потужні реанімації на 18 робочих місць, на третьому – ургентний операційний блок на чотири операційні зали. Роботи планують завершити в 2018 році.

Сергій МоргуновМіський голова Вінниці
Моргунов обіцяє відкрити хоспіс у ВінниціСказано 24 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Також мер Вінниці має намір у 2018 році виконати реконструкцію приміщень міської клінічної лікарні №1 для розміщення рентген-операційної з ангіографом. Моргунов уже виконав зобов'язання відремонтувати та обладнати пральню в цій лікарні. На капремонт пральні виділили 2 мільйони 159 тисяч гривень і закупили сучасне обладнання на суму понад 869 тисяч гривень.

Балотуючись на посаду міського голови Вінниці восени 2015 року, Моргунов у передвиборчій програмі обіцяв відкрити хоспіс. Створення хоспісу, розрахованого на 30 місць, розпочалося ще в грудні 2014 року за рахунок коштів, виділених міською радою з бюджету розвитку. Його вирішили відкрити на базі міської клінічної лікарні №3. Для цього знадобилося провести реконструкцію приміщення, закупити меблі та обладнання, навчити фахівців. До реалізації цього проекту долучилися також різні об'єднання та підприємства. Хоспіс відкрився в березні 2017 року.

Мер Кропивницького Райкович під час виборів пообіцяв, що відкриє в місті «Інсультний центр», реконструює дитячу міську лікарню й відкриє міське гемодіалізне відділення. Дві обіцянки мер уже виконав. «Інсультний центр» відкрився в 2017 році на території лікарні швидкої медичної допомоги в двоповерховій будівлі, де раніше перший поверх займало інфекційне відділення для дітей.

Андрій РайковичМіський голова Кропивницького
Райкович пообіцяв створити «Інсультний центр»Сказано 6 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Обіцяне мером нове гемодіалізне відділення розпочало роботу у вересні 2017 року в приміщенні колишнього відділення консервативної гінекології пологового будинку ім. Святої Анни. Під час підготовки відділення Райкович неодноразово квапив будівельників, щоб відділення відкрили якомога швидше.

Мер Дніпра Борис Філатов, як і обіцяв, завершив ремонт амбулаторії сімейної медицини на вулиці Данила Галицького в 2017 році.

У своєму плані дій на 2018 рік Філатов має намір провести капремонт будівель двох міських центрів первинної медико-санітарної допомоги №4 та №5. У центрах збираються капітально відремонтувати дахи. Ремонтні роботи намічені ще в декількох центрах: в установі №8 хочуть замінити ліфт, у центрі №9 – реконструювати вхід до приміщення й зробити пандус.

Міський голова Сум Олександр Лисенко запевнив, що в 2018 році в міській клінічній лікарні №1 встановлять ангіограф і зроблять сучасну операційну. У березні в лікарні займалися поточними ремонтами сходів стаціонарного корпусу, стерилізаційної терапевтичного відділення, коридору рентгенологічного відділення, приміщень кардіологічного відділення, дезкамери та ортопедо-травматологічного відділення.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали, як українські мери ремонтують мости.

Також ми підрахували, скільки землі було в мерів обласних центрів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: