ЗМІ розкрили зміст переданого Путіним Трампу документа

Читать на русском
Газета Politico розкрила зміст російськомовної версії документа, який передав президент Росії Володимир Путін американському колезі Дональду Трампу під час зустрічі в Гельсінкі.

Під час зустрічі в Гельсінкі президент Росії Володимир Путін передав американському колезі Дональду Трампу документ, в якому пропонувалися кроки щодо взаємного роззброєння.

Зміст російськомовної версії цього документа розкрила газета Politico, пише «Слово і Діло».

Що потрібно знати Україні про зустріч Трампа з ПутінимУ понеділок, 16 липня, в Гельсінкі відбулися переговори президента Росії з американським лідером Дональдом Трампом. Підбили підсумки експерти.
  Згідно з текстом документа, нібито отриманого від російського джерела, Москва висловила готовність до нормалізації відносин двох країн у сфері контролю над озброєннями. В тому числі Росія запропонувала продовжити на п'ять років договір про Стратегічні наступальні озброєння (СНО-III), що обмежує число розгорнутих ядерних зарядів і носіїв ядерної зброї. Цей договір був підписаний країнами в 2010 році терміном на десять років із можливим продовженням ще на п'ять років за взаємною домовленістю.

Крім того, в списку пропозицій є ідея створити новий інструмент, що обмежує розміщення зброї в космосі. Також там прописано можливе створення механізму консультацій, які передбачають проведення переговорів у форматі «2+2» між головами оборонних і зовнішньополітичних відомств двох країн.

16 липня повідомлялося, що Путін передав Трампу записку з пропозицією щодо вирішення проблем, пов'язаних із дотриманням сторонами Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ).

«Як найбільші ядерні держави ми несемо особливу відповідальність за міжнародну безпеку», – сказав Путін на прес-конференції за підсумками саміту Росія-США.

Зустріч Путіна й Трампа відбулася 16 липня в Гельсінкі. Лідери спілкувалися майже чотири години. Вони розмовляли тет-а-тет, провели відкриті переговори та спільну прес-конференцію. Президенти обговорили питання двостороннього співробітництва, а також важливі теми міжнародного порядку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: