Помпео розповів про результати переговорів Трампа з Путіним

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп досяг щонайменше однієї з цілей, поставлених перед зустріччю з російським лідером Володимиром Путіним у Гельсінкі.

Президент США Дональд Трамп досяг щонайменше однієї з цілей, поставлених перед зустріччю з російським лідером Володимиром Путіним у Гельсінкі.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив голова американського Держдепу Майк Помпео в інтерв'ю телеканалу FoxNews.

Трамп визнав провину Путіна у втручанні у вибори США: який зиск для УкраїниПрезидент США Донадьд Трамп визнав особисту відповідальність Володимира Путіна за втручання в президентські вибори 2016 року.

«Президенту вдалося досягти однієї з цілей – створити спосіб, що дозволяє двом лідерам великих держав вести позитивний і конструктивний діалог на важливі теми», – цитує його ТАСС.

Помпео зазначив, що між США та Росією є низка питань, в яких інтереси країн розходяться, чим Трамп дуже стурбований. При цьому Помпео підтвердив, що на зустрічі вдалося досягти прогресу на шляху більш тісної співпраці в протидії тероризму. Крім того, були зроблені зусилля для початку обговорення питання контролю над ядерними озброєннями з метою запобігти їх поширення, уточнив держсекретар.

Перша повноформатна зустріч Путіна й Трампа пройшла в Гельсінкі 16 липня. Майже за чотири години переговорів лідери встигли обговорити економічну співпрацю, втручання Росії в американські вибори в 2016 році та актуальні питання міжнародного порядку.

Коментуючи підсумки зустрічі, Трамп заявив, що саміт у Гельсінкі став великим успіхом для США та РФ, і назвав російського президента «хорошим суперником». 19 липня він доручив нaдіслати Путіну запрошення відвідати восени Вашингтон.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: