Назвали причину подорожчання бензину в Україні

Читать на русском
Відзначається, що в разі стабілізації курсу гривні ціни на паливо припинять зростання й можуть повернутися до початкових позначок.

В Україні дорожчають нафтопродукти через зростання курсу валют.

Про це повідомляє прес-служба «Консалтингової групи А-95», пише «Слово і Діло».

Чи чекати українцям стрибка цін на бензин влітку?Ціна нафти Brent піднялася вище за 74 долари за барель. Як це позначиться на вартості бензину й газу в Україні?

«На початку серпня половина мереж АЗС в Україні підвищила вартість палива в межах 50 копійок за літр. Найближчим часом очікується синхронізація цін на нових рівнях і в решті мереж», – ідеться в повідомленні.

За їхніми розрахунками, якщо долар дорожчає на одну гривню, то ціна за літр бензину й дизпалива збільшується на 85 копійок. Це означає, що збільшення курсу долара на 75 копійок тягне за собою підняття цін у межах 65 копійок за літр.

«Близько 85% нафтопродуктів Україна імпортує, закуповуючи за валюту. Акциз на нафтопродукти встановлений в євро. Сумарно валютна складова у вартості палива на АЗС досягає 85%, тому зв'язок між коливаннями валютного курсу й вартістю нафтопродуктів прямий», – сказав директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн.

Відзначається, що в разі стабілізації курсу гривні ціни на паливо припинять зростання й можуть повернутися до початкових позначок.

Як раніше стало відомо, в Україні зникне одна з великих мереж АЗС.

Також відзначимо, АМКУ наклав великий штраф на постачальників автогазу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: