Ціни на бензин і дизпаливо стрімко зросли

Читать на русском
За останні два дні в деяких мережах АЗС України піднялися роздрібні ціни на бензини і дизельне паливо.

За останні два дні в деяких мережах АЗС України піднялися роздрібні ціни на бензини та дизельне паливо.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Еnkorr із посиланням на дані оперативного моніторингу ринку у вівторок, 15 травня.

На АЗС дорожчають бензин та дизпаливоЗа останні два дні в деяких мережах АЗС України піднялися роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо.

Так, на 0,60 грн/л подорожчали всі види палива на станціях «Овіс»: А-92 – до 27,54 грн/л, А-95 – до 28,56 грн/л, ДТ – до 26,876 грн/л.

У мережі Glusco бензини подорожчали на 0,20 грн/л. А такі мережі, як AMIC, Shell, KLO, Glusco, «Автотранс» і Jazz Oil, підвищили ціни на 1-18 коп./л.

При цьому наголошується, що зростання світових цін на нафту та нафтопродукти створило передумови для підвищення операторами українського ринку роздрібних цін на паливо.

«Якщо тенденція зростання світових цін збережеться, оператори АЗС уже найближчим часом можуть підвищити ціни бензинів і дизпалива в межах 1 гривні за літр», – ідеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що вранці 15 травня ціна на нафту Brent перевищила 78 доларів за барель. Ціни почали зростати після публікації доповіді ОПЕК, в якій був підвищений прогноз щодо збільшення попиту на нафту в світі за підсумками 2018 року.

Нагадаємо, Гройсман доручив Державній фіскальній службі спільно з Антимонопольним комітетом України проаналізувати обґрунтованість підвищення цін на нафтопродукти на АЗС країни.

Раніше стало відомо, скільки українці за рік витратили на бензин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: