Контрабандисти намагалися вивезти до ЄС більш ніж 80 ящиків сигарет

Читать на русском
Повідомляється, що зараз тривають пошуки причетних до цих правопорушень осіб, а знайдена контрабанда буде передана до ДФС.

Упродовж минулої доби прикордонники Чернівецького та Мукачівського загонів запобігли переміщенню через кордон понад 80 ящиків контрабандних сигарет.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби, пише «Слово і Діло».

Україна без контрабанди. Топ-6 кроків, щоб змусити митницю працюватиНа засіданні Кабінету міністрів прем’єр-міністр презентував програму Україна без контрабанди. Більше про схеми на митниці знають експерти.

«Весь контрабандний товар, а це 81 ящик сигарет без акцизних марок України, доставлений до відділів прикордонної служби «Красноїльськ» та «Вилок», – ідеться в повідомленні відомства.

За інформацією відомства, вночі група реагування від відділу «Красноїльськ» вийшла на слід правопорушників. Останні якраз спробували подолати інженерне загородження. Помітивши прикордонників, правопорушники почали тікати, залишивши свій товар – 27 ящиків сигарет.

Відзначається, що одного контрабандиста затримали. Також у відомстві сказали, що на цій же ділянці прикордонники за допомогою тепловізора виявили ще одних контрабандистів.

«Правопорушники, зрозумівши, що їх викрили, щоб уникнути відповідальності, залишили 18 ящиків із сигаретами й зникли. Під час подальшого пошуку контрабандистів прикордонники виявили схованку, в якій було ще 18 ящиків сигарет», – додали у відомстві.

У Держприкордонслужбі зазначили, що вчора, 6 серпня, військовослужбовці відділу «Вилок» Мукачівського загону під час патрулювання державного кордону виявили приховані в кущах 18 ящиків контрабандних сигарет.

«До сусідньої Угорщини доставити контрабанду зловмисники планували через водний канал Ботар, на якому проходить кордон», – додали у відомстві.

Повідомляється, що зараз тривають пошуки причетних до цих правопорушень осіб, а знайдена контрабанда буде передана до ДФС.

Через український кордон часто намагаються переправити контрабандні сигарети до ЄС. У червні цього року правоохоронці блокували контрабанду сигарет із Придністров'я в Україну, які пізніше збиралися переправляти до країн Європейського Союзу.

Раніше СБУ заблокувала контрабанду сигарет із Придністров'я.

Також відзначимо, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман розповів подробиці боротьби з контрабандою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: