Продан озвучив результати війни з контрабандою в липні

Читать на русском
Боротьба з контрабандою в Україні дає відчутні результати у вигляді надходжень до держбюджету та зростання економіки.

Боротьба з контрабандою в Україні дає відчутні результати у вигляді надходжень до держбюджету та зростання економіки.   Як передає «Слово і Діло», про це заявив на своїй сторінці в Facebook в. о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан.

«Є оперативна статистика. Підсумки роботи митниці в червні-липні свідчать, що війна з контрабандою дає відчутні результати», – заявив Продан.

За наявними даними, за липень до державного бюджету надійшло понад 29,7 млрд грн (за даними на 30 липня).

«Це на 3,7 мільярда гривень більше, якщо порівнювати з липнем 2017 року. А щодо червня 2018 показники зросли майже на 3,2 мільярда гривень. Середньоденні надходження від митниці вже перевищують 1,4 мільярда гривень», – розповів Продан.

В. о. голови ДФС також повідомив, що з моменту старту ініціативи «Україна без контрабанди», з 21 червня до 30 липня, державна скарбниця отримала 37,5 млрд грн митних платежів. Фактичні надходження порівняно з відповідним періодом минулого року зросли майже на 6 млрд грн.

«Щоб краще розуміти, наскільки ці додаткові кошти важливі для держави, наведу лише один приклад. «Плюс» від митниці рівнозначний річній потребі столиці з фінансування пільг і субсидій населення у сфері житлово-комунального господарства. І це результат лише за один місяць», – зазначив Продан.

При цьому він підкреслив, що збільшення надходжень – не єдиний результат боротьби з «тінню».

«Через зменшення «сірих» товарних потоків збільшується частка ринку, яку займають легальні імпортери. Перекриваючи шлях нелегальному імпорту, ми створюємо умови для інвестицій у розвиток українського виробництва. Тому результатом нашої боротьби з контрабандою є не лише наповнення бюджету, а й нові робочі місця та зростання економіки», – зазначив Продан.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що завдяки заходам Кабміну щодо боротьби з контрабандою щодня до бюджету повертають 70-80 млн грн.

Також Гройсман озвучив обсяг контрабанди лісу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату [CHORNA RADA] (https://t.me/chorna_rada).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: