Війна з контрабандою приносить бюджету 70 мільйонів гривень на добу – Гройсман

Читать на русском
Прем'єр заявив про зростання надходжень до бюджету на 70-80 мільйонів гривень на добу за рахунок боротьби з контрабандою.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман стверджує, що оголошена урядом «війна з контрабандою» привела до зростання надходжень на 70-80 млн. грн. в день.

Таку заяву він зробив в ефірі ТРК Україна, передає Слово і Діло.

«Я вам наведу приклад того, наскільки ми вже зараз маємо підвищення надходжень до державного бюджету. 70-80 мільйонів плюс щодня - це 2-2,400 млрд на місяць. Ми розуміємо, що ефективність буде тільки підвищуватися», - розповів Гройсман.

Прем'єр навів приклад, уточнивши, що до того, як почалися нові заходи боротьби з контрабандою вводить, платіж, наприклад, за одним і тим же товаром - це іграшки.

«Розмитнення відбувалося за ціною 4800 доларів за контейнер. Сьогодні той же контейнер, ті ж іграшки - 8700. Уявляєте різницю? 4800 і 8700 в доларах - це колосальні ресурси, які йшли повз бюджет. Наступне. Наприклад, тканини завозять в Україну. До наших заходів, які припиняють різноманітне впровадження схем - 12500 доларів контейнер, той же самий контейнер розмитнюється вже за 21340 доларів. І таких прикладів я можу навести масу», - говорить він.

В Україні виявляють менше контрабандиЗ кожним роком обсяги вилученої контрабанди в Україні зменшуються, хоча це не означає, що її стало менше.

За його словами, втрати контрабандистів - колосальні, тому Кабмін стикається з шаленим опором.

«Я вже відчуваю, що ці схеми народжували десятки мільярдів тіньових грошей. Ви уявляєте, що нас зараз накинуть, щоб нас зупинити, відвернути нашу увагу, не дати нам впроваджувати заходи, які ми запланували і вже реалізуємо. Боротьба триває. Боротьба дуже складна, непроста», - сказав Гройсман.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 20 червня прийняв Представлений прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом план боротьби з контрабандою та схемами на митниці.

Уряд також має анмір направити до Верховної Ради зміни до законодавства, які передбачають кримінальну відповідальність за вчинення контрабанди.

Нагадаємо, в Україні виявляють менше контрабанди.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: