Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман пообіцяв ліквідувати масштабні схеми контрабанди на митниці

20 червня 2018 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв ліквідувати схеми контрабанди на митниці. Прем'єр розповів про 10 поширених схем контрабанди: про порожні вантажівки, про «схему піджаків», про перевантаження товарів, про «схему пересорту», про приховування фактичної вартості товарів, про заниження вартості товарів, про використання офшорних компаній, про зменшення кількісних показників імпортованого пального та ввезення заборонених і дешевих марок пального, про контрабанду пального в портах, про ввезення автомобілів із заниженням митної вартості). «Всі ці схеми будуть ліквідовані нашими зусиллями», – пообіцяв прем'єр-міністр Гройсман.
Не виконано
Сказано 20 червня 2018 р.

Джерело

  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/vstupne-slovo-premyer-ministra-volodimira-grojsmana-na-zasidanni-kabinetu-ministriv-ukrayini-vid-20-chervnya-2018-roku
  • https://twitter.com/VGroysman/status/1009357501375139840
  • Лист ДФС від 20 червня 2019 року
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2735213-zelenskij-zakarpatska-kontrabanda-i-kava-z-tisteckom.html
  • https://censor.net.ua/ua/photo_news/3139041/tsentr_minimizatsiyi_mytnyh_platejiv_cherez_yakyyi_importuvaly_tovaru_na_326_mln_likvidovano_v_ternopoli
  • https://www.president.gov.ua/news/bez-listiv-shastya-ta-sirih-shem-prezident-pidpisav-ukaz-sho-56297

Результат

З листа ДФС від 20 червня 2019 року стало відомо, що у період з 21 червня (з наступного дня після виголошення обіцянки) до 31 грудня 2018 року в межах виконання постанови Кабміну від 20.06.2018 №479 «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення умов для унеможливлення ухилення від сплати митних платежів» здійснювався комплекс посилених заходів щодо створення умов для унеможливлення ухилення від сплати митних платежів. Як результат, позитивна динаміка зростання бюджетних надходжень та досягнуті показники у боротьбі з порушенням митних правил.

Через експериментальний проект уряду не було ліквідовано схеми контрабанди на митниці. Станом на липень 2019 року контрабанда товарів існує, про це повідомляють і в Офісі президента і в ДФС. Тому враховуючи цю інформацію обіцянці після позачергових виборів ВРУ і незадовго до відставки уряду присвоєно статус «не виконано».