Норвегія збудує в Україні великий комплекс вітроелектростанцій

Читать на русском
На першому етапі реалізації проекту норвезька компанія планує побудувати близько 70 вітрових електроустановок загальною потужністю до 250 МВт.

Україна і Норвегія готують до реалізації новий проект у сфері відновлюваної енергетики - спорудження комплексу вітрових електростанцій в Херсонській області.

Про це повідомила прес-служба посольства України в Норвегії за підсумками зустрічі українського посла В'ячеслава Яцюка із головним виконавчим директором норвезької компанії NBT Юаром Вікеном, пише «Слово і Діло».

Скільки біопалива виробляють в Україні та в світіУкраїна має хороший потенціал із виробництва біопалива. У країні вирощують шість сільгоспкультур, з яких його можна виробити.

На першому етапі реалізації проекту норвезька компанія планує побудувати близько 70 вітрових електроустановок загальною потужністю до 250 МВт. Після введення в експлуатацію комплекс електростанцій буде поставляти електроенергію в об'єднану енергетичну систему «Укренерго». Обсяги електроенергії, які будуть генеруватися вітровими електростанціями, дозволять забезпечувати енергопостачанням не менше 50 тис. домогосподарств. Загальний обсяг іноземних інвестицій, пов'язаних з реалізацією першого етапу проекту, складе більше € 370 млн. До реалізації проекту в якості субпідрядників будуть також залучатися місцеві українські компанії.

У посольстві нагадали, що в 2018 році в Україні також починає інвестиційну діяльність норвезька компанія Scatec Solar, яка планує побудувати кілька комплексів сонячних електростанцій загальною потужністю від 200 до 300 МВт. Реалізація цих планів забезпечить залучення в українську економіку від € 200 до € 300 млн іноземних інвестицій.

Раніше президент Петро Порошенко заявив про перехід однієї з АЕС на американське паливо.

Також відзначимо, Франція готова виділити гроші на сонячну електростанцію в зоні ЧАЕС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: