Україна та Нідерланди домовилися про співпрацю в енергетиці

Читать на русском
Українську сторону представляв голова Держенергоефективності Сергій Савчук, Нідерланди – директор нідерландського агентства підприємництва Барто Пірсма.

Україна та Нідерланди підписали меморандум про взаєморозуміння у відновлюваній енергетиці.

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, сторони зустрілися для підписання меморандуму в місті Утрехті, Нідерланди. Українську сторону представляв голова Держенергоефективності Сергій Савчук, Нідерланди – директор Агентства підприємництва Барто Пірсма.

У рамках підписаного документа сторони взяли на себе зобов'язання обмінюватись інформацією щодо кращих практик впровадження «зеленої» енергетики та механізмів їх фінансування, а також сприяти розвитку ділових зв'язків між українськими та нідерландськими компаніями для реалізації спільних інвестиційних проектів у сфері відновлюваної енергетики.

«Держенергоефективності розширює міжнародне співробітництво. У нас уже є налагоджені зв'язки з такими країнами, як Фінляндія, Данія, Словаччина та іншими. Співпраця з Нідерландами дозволить залучати нідерландські інновації та інвестиції, особливо для проектів із біоенергетики», – підкреслив Савчук.

Очікується, що Україна та Нідерланди співпрацюватимуть у таких питаннях, як розвиток біоорієнтованої економіки, впровадження біоенергетичних проектів, реалізація реформ у «чистій» енергетиці в Україні, реалізація програми підтримки відновлюваної енергетики SDE+ та багатьох інших.

Нагадаємо також, що ЄБРР виділив Україні десятки мільйонів євро на сонячні електростанції.

Раніше НКРЕКУ визначилася з тарифами на електрику.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: