У «Нафтогазі» прояснили ситуацію з київською ТЕЦ

Читать на русском
Київські ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 продовжать функціонувати в звичайному режимі, ситуація із забезпеченням станцій газом наразі стабілізована.

Ситуація із забезпеченням газом київських ТЕЦ наразі стабілізована.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі НАК «Нафтогаз України» з посиланням на результати зустрічі в Адміністрації президента за участю Андрія Коболєва та мера Києва Віталія Кличка.

Кличко – «Нафтогазу»: не шантажуйте місто, дайте тепло, газ і гарячу водуВлада Києва готова до будь-якого рішення суду щодо спору з НАК «Нафтогаз», але киянам не повинні відключати гарячу воду.

«КМДА закупила необхідні обсяги газу в одного з багатьох приватних постачальників, які працюють на ринку України. Очікується, що ці обсяги дозволять забезпечити безперебійну роботу об’єктів теплогенерації тимчасово, до того, як буде врегульоване питання щодо правонаступництва за накопиченими боргами за пільговий газ, пов’язаними з цими об’єктами», – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що за дорученням президента України Кабінет міністрів запропонував довгострокове рішення, яке дозволить відновити газопостачання київських об'єктів теплогенерації на пільгових умовах без порушення вимог законодавства. Йдеться про укладення мирової угоди між сторонами в суді.

Як повідомлялося, через відсутність газу з 1 серпня планували відключити роботу ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6.

Влада Києва підтвердила отримання дозволу від Кабінету міністрів на закупівлі газу на відкритому ринку для забезпечення безперебійної роботи ТЕЦ-5.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: