Столична влада знайшла альтернативу газу «Нафтогазу»

Читать на русском
Влада столиці отримала дозвіл купувати комерційний газ, поки суд не винесе рішення в спорі з НАК.

Влада Києва отримала дозвіл від Кабінету міністрів на закупівлі газу на відкритому ринку для забезпечення безперебійної роботи ТЕЦ-5.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив в ефірі телеканалу «Київ» директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Науменко.

Як утворюються величезні борги та чи залишать Київ без гарячої водиКМДА попередила про те, що кияни вже з 1 серпня можуть залишитися без гарячої води. У ситуації розбирались експерти.

«Уже два дні тривають переговори з урядом щодо ситуації з газопостачанням столичних ТЕЦ. Сьогодні вранці (31 липня – ред.) було засідання в Кабміні. Було ухвалене рішення, яке дозволяє зараз підприємству «Київтеплоенерго» або врегулювати питання з НАК «Нафтогаз», поки є час, або вийти на ринок і купити так званий комерційний газ, тобто на відкритому ринку. Саме для того, щоб не викликати припинення роботи ТЕЦ-5. Тому що ТЕЦ-6 зараз зупинена на профілактику, але ТЕЦ-5 має працювати», – сказав Науменко.

Таким чином, за його словами, місто забезпечить роботу ТЕЦ до моменту, поки суд не ухвалить рішення про визнання «Нафтогазом» договору на поставку газу укладеним.

Раніше в КМДА заявили, що через відсутність угоди з «Нафтогазом» із 1 серпня жителі Києва можуть знову залишитися без гарячої води, можливі перебої з електрикою.

Напередодні суд переніс слухання з цього питання на 10 вересня, в зв'язку з чим столиця сидітиме без гарячої води, ймовірно, до жовтня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: