ДТП у Харкові: продовжиться суд у справі Зайцевої

Читать на русском
У вівторок, 6 березня, в Київському районному суді міста Харкова відбудеться чергове судове засідання у справі ДТП, що сталася в місті 18 жовтня минулого року й забрала життя 6 людей.

У вівторок, 6 березня, в Київському районному суді міста Харкова відбудеться чергове судове засідання у справі ДТП, що сталася в місті 18 жовтня минулого року й забрала життя 6 людей.

Минулого разу свої свідчення надали шестеро потерпілих – як постраждалі, що перебувають на лікуванні або реабілітації, так і родичі загиблих унаслідок аварії, пише «Слово і Діло».

Смертельна ДТП в Харкові: Зайцева визнала провинуГоловна підозрювана в смертельній ДТП в Харкові Олена Зайцева заявила, що визнає свою провину, просить вибачення й готова нести відповідальність.

На цьому ж засіданні суд має вислухати решту потерпілих, а саме рідних загиблих Наталії Умаєвої, Олександра Євтєєва, Діани Берченко. Також свідчення має надати й Оксана Євтєєва, яка в аварії втратила чоловіка та рідну сестру, а сама залишилася інвалідом.

Нагадаємо, що Олені Зайцевій інкримінують статтю «Порушення правил дорожнього руху, що призвело до смерті кількох осіб». Якщо провину водіїв доведут, їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Крім того, майже всі потерпілі щодо водіїв подали цивільні позови, в яких вимагають від Зайцевої та Дронова компенсацій розміром від 100 тисяч до 1 мільйона гривень.

Минулого тижня повідомлялося, що в справі смертельної ДТП у Харкові допитали шістьох потерпілих.

Нагадаємо, ввечері 18 жовтня 2017 року в Харкові автомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар і перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 людей, ще 6 – отримали поранення різного ступеню тяжкості. Згодом у харківській лікарні померла 20-річна Діана Берченко, одна із сестер, які постраждали в результаті ДТП.

За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева, донька харківського бізнесмена й зведена сестра екс-заступника прокурора Черкаської області часів Пшонки Дмитра Зайцева, який був на посаді в 2013 році.

В сечі Олени Зайцевої були знайдені опіати.

Медичні довідки для водіїв: що пропонують у МОЗ?За 2017 рік на українських дорогах загинули майже 3,5 тисячі людей. У МОЗ пропонують окремий список із видачі медичних довідок. Оцінили ініціативу експерти.

20 жовтня прокуратура повідомила, що Зайцевій оголосили про підозру. Дівчині обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

8 листопада суд визначив запобіжний захід Дронову у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до закінчення термінів досудового слідства, тобто до 19 грудня включно.

13 грудня Київський районний суд Харкова залишив під вартою Дронова до 10 лютого 2018 року.

Того ж дня суд Харкова задовольнив клопотання прокурора щодо продовження терміну дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою учасниці смертельної ДТП Олені Зайцевій до 10 лютого 2018 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: