ДТП в Харкові: Зайцева їхала на червоне світло

Читать на русском
Київський райсуд Харкова вивчив відеозаписи у справі про резонансну ДТП 18 жовтня 2017 року, які довели порушення правил дорожнього руху з боку обох водіїв.

Київський райсуд Харкова вивчив відеозаписи у справі про резонансну ДТП 18 жовтня 2017 року, які довели порушення правил дорожнього руху з боку обох водіїв.

Як передає «Слово і Діло», про це заявив прокурор Ігор Омельченко, повідомляє Укрінформ.

Жахлива ДТП у Харкові: обвинуваченим продовжили арештКиївський районний суд Харкова продовжив запобіжний захід Олені Зайцевої та Геннадію Дронову, обвинуваченим у справі про смертельну ДТП у Харкові, до 1 червня.

«Відеозаписи, які вивчив суд, довели порушення правил дорожнього руху з боку обох фігурантів справи: водія авто Lexus 20-річної Олени Зайцевої та водія авто Volkswagen Touareg 49-річного Геннадія Дронова. Обидва мали можливість побачити один одного і уникнути зіткнення», - зазначив Омельченко.

Він також вказав, що на першому відеозаписі видно, як в момент зіткнення "Зайцева виїжджає на перехрестя на червоний сигнал світлофора, а Дронов починає рух на жовтий".

Наголошується, що обом фігурантам справи запропонували встановити швидкість руху їх автомобілів експериментальним шляхом, але вони відмовилися.

«За словами Дронова, Зайцева рухалася зі швидкістю 100-120 км на годину. Зайцева ж не змогла вказати швидкість автомобіля Дронова, але заявила, що сама рухалася зі швидкістю 80 км на годину», - інформував прокурор.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року позашляховик Lexus, за кермом якого перебувала Олена Зайцева, вилетів на тротуар і на смерть збив п'ятьох пішоходів. Ще одна дівчина за тиждень померла в реанімації.

Обидва учасники аварії – водій Lexus Олена Зайцева та Геннадій Дронов, який був за кермом Volkswagen Touareg, – зараз перебувають у СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: