Сенцов у колонії: українцю відмовили в спілкуванні зі священнослужителем

Читать на русском
До українського політв’язня режисера Олега Сенцова не пустили священика. Що тепер скаже Росія?

У РФ у в’язниці Лабитнангі до українського політв’язня режисера Олега Сенцова не пустили священика.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила в Facebook журналістка Вікторія Івлєва.

Порошенко закликав до рішучих дій для звільнення політв'язнівПрезидент України Петро Порошенко закликав міжнародне співтовариство до рішучих дій для звільнення українських політв'язнів, яких утримують в Росії і на території окупованого Криму.

«Начальник в Ямало-Ненецькому автономному окрузі полковник внутрішньої служби Олександр Новіков відмовив отцю Григорію (Міхнову-Вайтенку), єпископу апостольської православної церкви, в зустрічі із Сенцовим», – зазначає вона.

За словами самого єпископа, його розмова з Новіковим була нормальною, доки він не почув прізвище ув’язненого. Отець залишив відповідні заяви на допуск до Сенцова полковнику, а також прокуратурі зі скаргою про недотримання закону керівництвом ФСВП Ямало-Ненецького АО.

Журналістка також повідомляє, що про подію в курсі голова Ради з прав людини при президенті Росії Михайло Федотов та апарат уповноваженої з прав людини РФ Тетяни Москалькової.

Як відомо, російський закон дозволяє священнослужителям, які належать до зареєстрованих в установленому порядку релігійних об'єднань, відвідувати людей, що перебувають у місцях позбавлення волі. Особиста зустріч може тривати до двох годин кожна, кількість таких зустрічей закон не обмежує, а за бажання сторін зустріч може проходити наодинці й навіть поза межами чутності третіх осіб.

Нагадаємо, 16 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою до влади РФ відпустити всіх утримуваних українців. Станом на 31 липня він голодує вже 79 днів.

Двоюрідна сестра українського політв’язня Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася з ним у російській колонії.

Олег Сенцов пережив другу кризу голодування, після чого погодився вживати по дві ложки харчової суміші щодня. Його адвокат повідомив, що стан здоров'я Олега значно погіршився.

5 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: