РФ відзвітувала про стан здоров'я Сенцова

Читать на русском
ЄСПЛ обробляє інформацію, яку РФ подала щодо стану здоров'я утримуваного в РФ українського режисера Олега Сенцова.

Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) обробляє інформацію, яку Російська Федерація подала щодо стану здоров'я утримуваного в РФ українського режисера Олега Сенцова.

Про це сьогодні, 18 липня, на брифінгу з нагоди 100-річчя української юстиції повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, пише «Слово і Діло».

«За нашою інформацією, суд затребував від РФ об'єктивну й незалежну оцінку медиків щодо стану здоров'я Сенцова ... РФ уже надіслала до ЄСПЛ певну інформацію, суд її обробляє», – сказав Петренко.

Разом із тим, як нагадав міністр, раніше Україна подала відповідну заяву до ЄСПЛ щодо негайного зобов'язання РФ надати інформацію про стан здоров'я Сенцова.

«Україна дійсно подала заяву за спеціальним параграфом регламенту ЄСПЛ щодо негайного зобов'язання РФ надати інформацію про стан здоров'я Сенцова й забезпечити йому доступ лікарів і фактично звільнити від незаконного утримання в зв'язку з тим, що він перебуває в стані голодування», – сказав Петренко.

Як виглядає Сенцов у колонії – відеоУ мережі з'явилося відео, на якому вперше за два роки можна побачити українського політв'язня Олега Сенцова в ув'язненні.

Нагадаємо, засуджений на 20 років ув'язнення в справі «кримських терористів» режисер Сенцов оголосив безстрокове голодування – він вимагає звільнення всіх українських політв'язнів у Росії.

Раніше «Слово і Діло» писало, що сестра Сенцова закликала бойкотувати деякі ЗМІ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: