Корчак призначили координатором із гендерної рівності в НАЗК

Читать на русском
Колишнього керівника Нацагентства Наталю Корчак призначили уповноваженою особою (координатором) із питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у НАЗК.

Колишнього керівника Національного агентства з питань запобігання корупції Наталю Корчак призначили уповноваженою особою (координатором) із питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у НАЗК.

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства, пише «Слово і Діло».

Перезавантаження НАЗК: чому АП вигідніше звільнити Корчак?28 березня спливає термін повноважень голови НАЗК Наталії Корчак. Ситуацію довкола звільнення та переобрання нового керівництва оцінили експерти.

Повідомляється, що згідно із законом «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, уповноважені особи організовують роботу в напрямку врахування принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у відповідній сфері діяльності. Корчак також аналізуватиме забезпечення гендерної рівності, координуватиме заходи у сфері запобігання та протидії насильству за ознакою статі та здійснювати моніторинг їх реалізації.

Зазначимо, на національному рівні гендерна рівність гарантована насамперед Конституцією України, Кодексом законів про працю України, а також окремим законом «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», Державною соціальною програмою забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року та іншими актами.

Нагадаємо, САП має намір повернути назад до Національного антикорупційного бюро проект підозри в декларуванні недостовірної інформації колишній голові Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак.

Також у цій справі НАБУ допитало Корчак.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: