Корчак поскаржилася на НАБУ

Читать на русском
Колишня очільниця, а нині просто член НАЗК Наталія Корчак заявляє, що НАБУ тисне на неї, ініціюючи перевірку її декларацій за 2015-2016 роки.

Колишня очільниця, а нині просто член НАЗК Наталія Корчак заявляє, що НАБУ тисне на неї, ініціюючи перевірку її декларацій за 2015-2016 роки.

Про це вона повідомила в Facebook, передає «Слово і Діло».

Агентство запобігання чи заохочення корупції: перезавантаження НАЗК та звільнення КорчакПосол США в Україні Марі Йованович закликала реформувати НАЗК. Як працює антикорупційний орган та чи можлива зміна його керівництва, розбирались експерти.

«Я вважаю, що інформація від НАБУ, на основі якої буде проведена перевірка декларації, є тиском на мене й спробою скомпрометувати діяльність НАЗК, своєрідним «алаверди» на розпочату перевірку декларацій топ-чиновників і керівників антикорупційних органів», – пише Корчак.

Вона говорить, що їй «шкода розчаровувати детективів НАБУ, журналістів та активну громадськість», оскільки її декларації в порядку.

«Все своє життя я живу на офіційну зарплату, немає ані прихованих депозитів, ані антикваріату, ані колекції дорогих напоїв, ані подарованих мільйонів», – запевняє чиновниця.

Вона розповіла, що в п'ятницю, 13 квітня, на засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції буде проголосоване рішення про відповідну перевірку. Якщо члени Агентства погодяться, перевірка почнеться наступного дня, тобто 14 квітня.

«Я не голосуватиму через конфлікт інтересів. Буду вдячна колегам за розуміння та неупередженість», – резюмувала Корчак.

Раніше суд відмовив НАБУ в доступі до телефону Корчак.

Також повідомлялося, що Корчак розповіла про протокол з приводу корупції Ситника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: