Неправда в декларації Корчак: суд відмовив НАБУ в доступі до телефону

Читать на русском
Один із районних судів столиці відмовив слідчим Антикорупційного бюро в запитуваному доступі у справі голови Нацагентства.
Наталія Корчак

Детективам Національного антикорупційного бюро відмовили в наданні тимчасового доступу до інформації щодо абонентського номера, який належить одному з фігурантів кримінального провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації головою Національного агентства з питань запобігання корупції Наталією Корчак.

Таке рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва понад місяць тому, пише «Слово і Діло».

Згідно з клопотанням детектива, він просив надати доступ до інформації за абонентським номером провайдера телекомунікації «Водафон», а саме: про вхідні та вихідні дзвінки й SMS-повідомлення із зазначенням дати, часу, тривалості з'єднань і адрес базових станцій, через які здійснювалися з'єднання; інтернет-з'єднання(3G-трафік і GPRS-трафік) із зазначенням дати, часу, тривалості з'єднань і адрес базових станцій, через які здійснювалися з'єднання; інформації про міжнародний ідентифікатор і паспортних даних фізичної особи або реєстраційних даних юридичної особи за вказаним номером.

Вислухавши доводи детектива, слідчий суддя ухвалив рішення відмовити в задоволенні клопотання, оскільки детективом не доведена можливість використання в якості доказів запитуваної інформації. До того ж, детектив вказав лише статтю закону України про кримінальну відповідальність, а не правову кваліфікацію кримінального злочину при здійсненні досудового розслідування.

Нагадаємо, 8 листопада 2017 року в НАБУ заявили, що голова НАЗК не прийшла на допит у кримінальному провадженні за фактом можливої брехні в декларації. За інформацією журналіста «Слова і Діла», йдеться про автомобіль Корчак, яким вона користується, не вказавши його в декларації. Згодом НАБУ таки допитало Корчак.

Через день свекруха голови НАЗК влаштувала детективу НАБУ пастку, закривши його всередині квартири. Працівник Бюро прийшов до неї з повісткою про виклик на допит.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: