Перезавантаження НАЗК: чому АП вигідніше звільнити Корчак?

Читать на русском
Олександр Лємєновексперт в сфері антикорупційної політики, юрист

Малоймовірно, що Корчак залишиться. Скоріш за все, на позачерговому засіданні оберуть нового голову НАЗК.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт у сфері антикорупційної політики Олександр Лємєнов, оцінюючи дані щодо закінчення терміну повноважень голови НАЗК Наталії Корчак.

«Переобрання Корчак настільки малоймовірне, що його навіть і враховувати не варто. Корчак – програшна карта, абсолютно репутаційно заплямована. Та й особливо інтелектуально вона не відзначалася нічим, попри те, що має звання професора. Корчак була слабким керівником і політично залежною фігурою», – зазначив Лємєнов.

Саме тому, якщо АП зараз залишить Корчак у НАЗК, то зробить лише гірше, додав експерт.

«Для АП доцільніше обрати когось менш заплямованого й продовжити свою гру», – припустив він.

На його думку, не факт, що новий голова НАЗК залишиться під впливом АП.

Ситник, Корчак і прокуратура: хронологія глобального конфлікту структурВзаємні звинувачення НАБУ, НАЗК і Генпрокуратури – лише верхівка айсберга великої війни, що ведеться між структурами системи державного звинувачення.

«Можливо, НФ спробує перетягнути якусь частину на себе. Це складна гра, передбачити результат складно. Однак Корчак не залишать», – підкреслив фахівець.

«Корчак своє відпрацювала. Вона занадто заплямована, непрофесійна. Є сумніви щодо її юридичних та професійних знань. Корчак тримали на посаді, тому що це було зручно для АП. Вона не може апріорі втриматися далі. Корчак можна тримати на посаді хіба що через її здатність виконувати поставлені згори завдання. Наразі поставлять когось іншого. Крім того, можливо, будуть замінювати одного члена НАЗК на іншого. Але питання в тому, що для прозорої роботи органу потрібна не лише зміна керівництва, а й переобрання конкурсної комісії», – резюмував Олександр Лємєнов.

Додамо, сама голова НАЗК заявила, що «за посаду не тримається й із великим задоволенням «тягар слави» перекладе на чужі плечі»

Раніше «Слово і Діло» відстежило хронологію основних протиріч між НАБУ, НАЗК та прокуратурою, а також найгучніших корупційних справ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: