На Володимирській гірці відбувся молебень до 1030-річчя хрещення Русі-України

Читать на русском
У Києві відбулася хресна хода віруючих Української православної церкви КП. На Володимирській гірці відбувся святковий молебень, який відвідав президент Петро Порошенко.

Хресна хода віруючих Української православної церкви Київського патріархату в Києві, приурочена до святкування 1030-річчя хрещення Русі-України, досягла фінальної точки ходи - Володимирської гірки, де біля пам'ятника князю Володимиру відбувся святковий молебень.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Хресна хода-2018: готуватися до провокацій?27 липня хресну ходу проведе Українська православна церква Московського патріархату, 28 числа – УПЦ Київського патріархату.

У молебні за Україну та Українську помісну православну церкву взяли участь президент України Петро Порошенко, члени Кабінету міністрів, члени Всеукраїнської ради церков, відомі громадські діячі, волонтери, представники культури, науки і освіти.

Прихожан, які йшли у другій частині колони, зупинили правоохоронці з Управління державної охорони і не пустили в парк, захистивши підходи на Володимирську гірку металевими парканами. Правоохоронці пообіцяли пропустити паломників пізніше.

Частина представників духовенства, дізнавшись, що людей з їх парафій не пускають в парк, почали повертатися на Михайлівську площу, не чекаючи закінчення молебню біля пам'ятника князю Володимиру, висловлюючи при цьому невдоволення діями правоохоронців.

На Михайлівській площі у монастиря встановлено великий екран, на який транслюються заходи біля пам'ятника князю Володимиру в парку на Володимирській гірці.

Після святкових заходів співробітники Управління держохорони прибрали загородження, і на Володимирську гірку змогли пройти парафіяни.

За інформацією поліції, в хресному ході центральними вулицями Києва взяли участь близько 65 тисяч осіб.

Раніше «Слово і Діло» писало, що Порошенко пояснив значення Томосу для України.

Також в Києві другий день через святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі перекривають рух транспорту в центрі міста.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: