Порошенко пояснив значення Томосу для України

Читать на русском
Порошенко заявив, що отримання Україною Томосу про автокефалію завершить утвердження її незалежності та самостійності.

Президент України Петро Порошенко заявив, що отримання Україною Томосу про автокефалію завершить утвердження її незалежності та самостійності.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба глави держави в суботу, 28 липня.

У Києві відбулася хресна хода: реакція соцмережУ центрі столиці сьогодні відбулася хресна хода УПЦ МП. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.

«Томос про автокефалію завершить утвердження незалежності України і самостійності нашої держави, зміцнить релігійну свободу, міжконфесійний мир. Він посилить права і свободи громадян ... Особливо тих, які зараз перебувають поза спілкуванням зі світовим православ'ям», - сказав Порошенко під час святкування 1030- річчя Хрещення Київської Русі-України в Києві.

За словами президента, мільйони українців очікують якнайшвидшого визнання Автокефальної православної церкви в Україні і готові до нього.

Порошенко підкреслив, що автокефалія - це питання української незалежності, питання української національної безпеки і питання всієї світової геополітики.

При цьому Порошенко гарантував, що держава не буде втручатися в церковні справи.

Нагадаємо, 27 липня Петро Порошенко зустрівся з делегацією Вселенського патріарха Варфоломія, яка прибула на святкування 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

Раніше Порошенко заявив, що Вселенський патріархат почав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській православній церкві.

Як писало «Слово і Діло», в Києві в центрі міста через заходи до 1030-річчя Хрещення Київської Русі перекриють рух.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: