Коли чекати томосу про автокефалію? Заява Філарета

Читать на русском
Україна виконала всі умови для отримання томосу про автокефалію православної церкви і чекає томосу

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет повідомив, що Україна виконала всі умови для отримання томосу про автокефалію православної церкви і чекає томосу до кінця 2018 року.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті «День», пише Слово і Діло

«Тепер чекаємо томосу. І вселенський патріарх обіцяє це зробити. Але перш ніж дати томос, він створив комісію, яка об’їжджає всі помісні православні церкви й інформує їх про наміри вселенського патріарха надати автокефалію Українській церкві. Він не просить їхньої згоди, а інформує. Поки ця комісія не об’їхала всі православні церкви», -розповів Філарет.

Він уточнив, 9 липня, наприклад, вона була в Москві.

У Києві відбулася хресна хода: реакція соцмережУ центрі столиці сьогодні відбулася хресна хода УПЦ МП. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.

«І хочу звернути увагу, що напередодні цієї поїздки вселенський патріарх заявив, що Україна – це його канонічна територія. Причому сказав про це різко, як ніколи раніше. Також іншим представником Вселенського патріархату було пояснено, що Московський патріархат є дочірньою церквою по відношенню до України, а не навпаки», - сказав він.

Далі по процедурі питання надання томосу має розглядатись на засіданні Синоду Вселенського патріархату, зауважив він.

«Ми сподіваємось, що в цьому році ми томос таки отримаємо», - сказав Філарет.

Нагадаємо, Україна відзначає 1030-ту річницю Хрещення Русі. 27 липня хресну ходу провела Українська православна церква Московського патріархату, сьогодні ходу проводить УПЦ Київського патріархату.

Реакція соцмереж на ходу вірян – в нашому огляді.

Нагадаємо, 19 квітня Верховна Рада ухвалила постанову про підтримку звернення президента до Вселенського патріарха про надання томосу на автокефалію Православної церкви в Україні.

Наприкінці травня президент України запевнив, що український народ отримає томос про єдину помісну православну церкву.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: