Омелян розповів, як в Україні посилять контроль за пасажирськими перевезеннями

Читать на русском
У пасажирських автобусах будуть GPS-трекери й тахографи, щоб стежити, скільки водій перебуває за кермом.
Володимир ОмелянСлово і Діло

Для всіх пасажирських автобусів будуть запроваджені GPS-трекери, а також встановлені тахографи.

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів у інтерв'ю «Слову і Ділу».

Відзначимо, що після кількох серйозних ДТП за участю маршрутних таксі, уряд вирішив посилити контроль за безпекою пасажирських перевезень. Зокрема, за відсутність ліцензії тепер забиратимуть транспортні засоби, за переобладнання вантажних автобусів на пасажирські – штрафуватимуть.

На Житомирщині сталася масштабна ДТП: 10 загиблихУ Житомирській області через зіткнення маршрутки й вантажівки загинули 10 людей, ще 10 ушпиталені.

«Ми запроваджуємо GPS-трекери для всіх автобусів, щоб ми розуміли чітко, де вони перебувають. З першого серпня запрацює в тестовій версії й до кінця року – в повноцінній версії, електронний кабінет перевізника, куди вноситимуться всі дані. Перевізник бачитиме інформацію про себе в режимі онлайн, але ця інформація буде доступна також для Трансінспекції й для Національної поліції. Починаючи з того, яка в нього ліцензія, які в нього автобуси, які дозволені маршрути, закінчуючи штрафами та онлайн-переміщеннями. І також, безумовно, мають бути тахографи», – розповів Омелян.

При цьому міністр запевнив, що перевірки проходитимуть на постійній основі, а не триватимуть «тиждень-другий».

Повне інтерв'ю Володимира Омеляна читайте на порталі «Слово і Діло».

Нагадаємо, протягом двох днів перевірок перевізників, які здійснюють пасажирські перевезення, виявлено 326 порушень, із них 158 – відсутність дозвільних документів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: