НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення нардепа від БПП

Читать на русском
В Антикорупційному бюро розслідують факти можливого збагачення чергового члена парламенту від БПП.
Руслан Демчак

Детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні про можливе незаконне збагачення народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Руслана Демчака.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи НАБУ встановили, що Демчак в електронній декларації за 2015 рік вказав 133 млн грн готівкою.

За даними Бюро, сумарно нардеп і його дружина в період із 1998 до 2015 рік отримали 136,8 млн грн доходу. Водночас із березня 2007 року до липня 2013 року з банківського рахунку політика в Ерде Банку були проведені 43 операції зі зняття готівкових коштів на загальну суму 100,5 млн грн, а на користь компанії «Капітал Іст» проведені 15 операцій на 34,6 млн грн і 15 операцій із поповнення поточного рахунку й внесення готівки на загальну суму 4,5 млн грн.

Крім того, в лютому 2013 року дружина Демчака оплатила податок на доходи фізичних осіб у розмірі 7,6 млн грн, а в березні 2013 року сам нардеп оплатив цей податок у розмірі 7,5 млн грн.

Таким чином, обсяг готівкових коштів, якими міг володіти Демчак станом на 31 грудня 2015 року, становить не більш ніж 80,8 млн грн. Тому, за підрахунками НАБУ, різниця між задекларованими та документально підтвердженими грошима в 2015 році становить 52,2 млн грн.

Також детективи з'ясували, що Демчак є власником 14,6226% у статутному капіталі Ерде Банку, а раніше володів часткою в статутному капіталі ПрАТ «Народна фінансово-страхова компанія «Добробут». У зв'язку з цим у Бюро просили доступ до документів Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, а саме до інформації щодо володіння нардепом зазначеними частками.

Суд клопотання задовольнив.

Як відомо, в січні 2017 року Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо можливого ухилення від сплати податків Демчаком.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе збагачення затриманого на хабарі судді міськсуду.

Раніше Бюро почало розслідувати незаконне збагачення столичного податківця.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: