Справа Держінвестпроекту: НАБУ перевірить документи фірми-фігуранта

Читать на русском
В Антикорупційному бюро більш детально вивчать документи фірми, що фігурує в справі розкрадання коштів Держінвестпроекту.

У рамках розслідування кримінального провадження про розкрадання 259,2 мільйона гривень Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України детективи НАБУ вивчать документи ТОВ «Боржава резорт», яке отримувало кошти від Державної інвестиційної компанії.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Допитаний як свідок директор «Боржава резорт» пояснив, що до господарської діяльності вказаного товариства в 2012-2014 роках стосунку не мав. Він був запрошений за грошову винагороду на посаду директора фірми посадовими особами Держінвестпроекту, після чого періодично підписував документи про діяльність зазначеного товариства, значення яких він не розумів.

За словами детективів, місцеперебування статутних документів та печаток «Боржава резорт», а також будь-яких документів щодо взаємовідносин «Боржава резорт» і Держінвесткомпанії наразі не встановлене.

Для забезпечення повного й всебічного встановлення обставин кримінального провадження, а саме обставин перерахування Держінвесткомпанією грошових коштів на рахунок «Боржава резорт», а також встановлення особистих даних керівників і засновників товариства необхідне отримання тимчасового доступу до реєстраційної справи фірми. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, в рамках цієї справи НАБУ затримало двоюрідного брата колишнього голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва.

Згодом суд узяв його під варту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: