Розкрадання в Держінвестпроекті: НАБУ провело новий обшук

Читать на русском
В Антикорупційному бюро провели нові слідчі дії в справі про розкрадання в Держінвестпроекті.

У рамках розслідування кримінального провадження про розкрадання 259,2 мільйона гривень Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України детективи НАБУ провели новий обшук.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2012-2014 років семеро підозрюваних, діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, в тому числі з числа посадових осіб Держінвестпроекту та Держінвесткомпанії, зробили заволодіння чужим майном, а саме грошовими коштами, передбаченими для реалізації національних проектів «Якісна вода» і «Олімпійська надія-2022». Зазначається, що коштами заволоділи шляхом перерахування грошей на рахунки підконтрольних суб'єктів підприємницької діяльності з ознаками фіктивності ТОВ «Торговий дім «Борисфен» і ТОВ «Боржава резорт» і подальшого перерахування на рахунки підконтрольних офшорних фірм.

Встановлено, що контрагентом «Боржава резорт» було ТОВ «Карпати Тур груп», директором якого був у період 2012-2014 років Руслан Усов, що є підозрюваним у цьому провадженні.

5 червня детективи НАБУ на підставі постанови слідчого судді Солом'янського райсуду Києва був проведений обшук у Ватутіному Черкаської області, під час якого були вилучені два жорсткі диски та ноутбук. Обшук, скоріш за все, проводився в самого Усова. Зазначені речі були визнані речовими доказами. Детектив просив накласти на них арешт. Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ встановило подальший рух виведених коштів у справі Держінвестпроекту.

Раніше Бюро отримало доступ до телефону фігуранта в цій справі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: