Омелян прокоментував чутки про введення до порту Чорноморська офшорної структури

Читать на русском
Володимир Омелян розвіяв чутки про те, що до порту Чорноморська введуть офшорну структуру, зареєстровану на Британських Віргінських островах.
Володимир ОмелянСлово і Діло

Міністр інфраструктури Володимир Омелян прокоментував чутки про те, що китайський контейнерний оператор Hutchison Ports введе до порту Чорноморська свою офшорну структуру.

Про ситуацію з Hutchison Ports Омелян розповів у інтерв'ю «Слову і Ділу».

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що, за даними Фонду державного майна, Міністерство інфраструктури планує підписати договір не з материнською компанією, а з фірмою Hutchison Ports Development Limited, яка зареєстрована в офшорі – на Британських Віргінських островах.

«Це (Hutchison Ports – ред.) №1 компанія в світі, №1 портовий оператор, №1 контейнерний оператор. Вона була заснована в Гонконзі. Вони позавчора відкрили свою дочірню структуру в Україні Hutchison Ports Україна, і я дуже сподіваюся, що всі ці страшні історії, які ми читаємо в пресі і які вони чують, контактуючи з бізнесом і своїми контрагентами в Україні, не відлякують їх, і вони подадуть заявку . Я сподіваюся, тендер буде оголошений у серпні, якщо в нас буде все окей. І я дуже хотів би, щоб вони виграли, тому що це не лише великий інвестор, це знаковий інвестор для України», – заявив міністр.

Повне інтерв'ю Володимира Омеляна читайте на порталі «Слово і Діло».

Нагадаємо, в січні дочірня компанія одного з найбільших світових портових операторів DP World (Dubai Port World) купила більшу частину акцій української компанії, що оперує буксирами в порту «Южний».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: