Омелян: Росія руйнує економіку українських морських портів

Читать на русском
З кінця квітня цього року прикордонники РФ затримали майже 100 українських суден в Азовському морі.

З кінця квітня цього року прикордонники РФ затримали майже 100 українських суден в Азовському морі.

Про це в ефірі «Радіо Свобода» повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, пише «Слово і Діло».

Омелян має намір створити Морську адміністраціюСказано 1 червня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Насправді у нас є майже 100 вже затримань з кінця квітня цього року. Ми бачимо, що це зумисна політика РФ, яка спрямована на те, щоб заблокувати захід в Азовське море. Фактично зруйнувати економіку двох морських портів - Бердянська і Маріуполя.І безумовно спричинити витік якоїсь ескалації нестабільності регіону, люди будуть розуміти, що вони втратили робочі місця, немає зарплати, немає традиційного бізнесу і це буде грати на руку виключно Кремлю», - підкреслив міністр.

Омелян заявив, що Україна має впроваджувати відповідні санкції - саме тому, додав голова Мінінфраструктури, він порушив це питання під час засідання уряду 11 липня.

«Я сподіваюся, що ситуація в Азовському морі, перетин Керченської протоки, Керченський міст буде предметом розгляду щонайменше РНБО, і ми повинні виступити з єдиною позицією щодо дзеркальних дій стосовно РФ», - зазначив міністр.

Чи захоплює Росія Азовське море та що за цим стоїть?Секретар РНБО заявив про загострення ситуації в Азовському морі в зв'язку з нарощуванням військової присутності Російської Федерації. Про ситуацію розповіли експерти.

Раніше українські прикордонники повідомили, що «росіяни почали жорстку політику затримання і огляду суден», які прямують через Керченську протоку.

За інформацією відомства, починаючи з 30 квітня російські спецслужби зупиняють судна щодня для огляду й ідентифікації екіпажу

Також «Слово і Діло» писало, що РФ перекинула близько 40 бойових кораблів в Азовське море.

Детальніше - в матеріалі «Азовська криза. Чи варто Україні чекати вторгнення з моря».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: