Світовий портовий оператор зайшов в Україну – Омелян

Читать на русском
Дочірня компанія одного з найбільших світових портових операторів DP World (Dubai Port World) купила більшу частину акцій української компанії, що оперує буксирами в порту Південний.

Дочірня компанія одного з найбільших світових портових операторів DP World (Dubai Port World) купила більшу частину акцій української компанії, що оперує буксирами в порту «Південний».

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян у Facebook, пише «Слово і Діло».

«Сьогодні ... оголошено про покупку компанією Р&О, дочірньою структурою DP World, здебільшого акцій української компанії, що оперує буксирами в порту «Південний». Від сьогодні прапор DP World офіційно в Україні», – повідомив він.

Омелян додав, що керівник DP World Султан Ахмед бін Сула після декількох зустрічей із президентом України погодився стати членом Інвестиційної ради та готує бізнес-стратегію масштабних інвестицій в Україну.

Судячи з усього, DP World купила компанію «Сі Вінд», яка надає буксирні послуги в акваторії морського порту «Південний», а також Іллічівського та Миколаївського морських торговельних портів. Вона управляє шістьма одиницями буксирного флоту потужністю від 2 500 до 5000 к. с.

Раніше Антимонопольний комітет України дозволив P&O Martitime B.V. опосередковано придбати ТОВ «ЛБШ» (Південний, Одеська область). Ця компанія була створена в травні 2017 року, а в кінці року вже почала вигравати тендери порту на буксирування, пише «Інтерфакс-Україна».

Як наголошується в прес-релізі SD Capital, договір про отримання контролю та управління був підписаний її партнером О. Ставніцером і генеральним директором DP World Group Султаном Ахмедом бін Сулайемом у листопаді 2017 роки після візиту президента України Петра Порошенка до штаб-квартири DP World Group в ОАЕ.

P&O Maritime – глобальний оператор портових послуг, створений у Великій Британії в 1834 році. Надає різні портові послуги в усьому світі. Має у своєму розпорядженні власний флот із буксирів, швартових суден, науково-дослідних суден, пасажирських і круїзних лайнерів.

У Гройсмана розповіли, на що витратили 800 мільйонів євро інвестиційЗа три роки в зелені проекти в Україні залучено майже 800 мільйонів євро. А до 2020 року Україна повинна отримувати 11% енергії з відновлюваних джерел.

У 2006 році P&O Maritime була придбана DP World Group, яка є одним із найбільших портових операторів світу. Штаб-квартира компанії розташована в порту Джебел-Алі (Дубай, ОАЕ). Оперує 78 морськими та наземними терміналами в 40 країнах світу, а також керує 50 суміжними бізнесами.

Як повідомлялося, Україна має побудувати новий нафтопереробний завод, який забезпечить паливом вітчизняний ринок на рівні 94-95 відсотків. Іран висловив готовність співфінансувати такий проект.

Також у Держстаті відзвітували про ситуацію зі скороченням інвестицій в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: